Luovilla konsteilla apua ja säästöjä myös Espooseen?

Ennaltaehkäisevä perhetyö on tuonut alle kahdessa vuodessa miljoonasäästön Raisiossa. Toimisiko tämä myös Espoossa? Raisiossa on kokeiltu uusia tapoja auttaa perheitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Luovana esimerkkinä on kirjastosta kuukauden ajan joka maanantai kello 17-18 lainattava perhevalmentaja! Tukea voi saada vaikka parisuhteeseeen tai lastenkasvatukseen.

Ennaltaehkäisevää perhetyötä tehdään siellä, missä ihmiset ovat – kouluissa ja päiväkodeissa. Palveluita on kehitetty matalan kynnyksen periaatteella. Raisiossa pidetään miljoonan euron säästöjä lastensuojelumenoissa Suomen ennätyksenä. Sellaiset ennätykset kelpaisivat myös Espoossa!

Uudessa Espoo-tarinassa lausutaan komeasti, että perhe- ja sosiaalipalvelujen sekä terveys-, mielenterveys- ja vanhuspalvelujen toiminnan painopiste on ennaltaehkäisyssä. Hyvä! Entressessä ja Sellossa lainattavissa oleva perhevalmentaja pitäisi meilläkin saada nopeasti kokeiluun. Entä mitä tarjottaisiin heille, jotka ovat huolestuneita ikääntyvistä vanhemmistaan? Miltä kuulostaa ikävalmentaja tai vanhusneuvoja? Voitaisiinko aikuisille lapsille suunnatun neuvontapalvelun kautta auttaa myös heidän iäkkäitä vanhempiaan selviämään kotona pidempään?

Nyt miettimään ennaltaehkäisyyn luovia ratkaisuja “out of the box” –tyyliin!

Kristiina Drotár

KD Espoo

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s